Planering inför julen

Jag är en riktig planerare (det tror jag vi alla är, eller hur? ) och jag brukar planera på olika sätt och i olika media eftersom jag tycker det blir lättare att få överblick då.

Så jag kan ha ett dokument på datorn med alla julmarknader jag vill gå på och ett papper med alla jultidningar jag vill köpa, men sen känner jag även behovet att skriva in det i en ”riktig” kalender (även om den också är på datorn) för att få överblick över vad som händer när så att jag kanske inte planerar in lussebullebak och två julmarknader på samma dag.

Jag har funderat i några år på hur man kan göra det smidigare, men tror jag helt enkelt får nöja mig med att jag behöver planera så här. Jag tycker det är kul med just planeringen, och ju fler ställen jag kan skriva ner saker på desto bättre känns det.

Det betyder inte att jag inte har trillat på planeringslösningar som jag tycker är bra. Johanna har gjort jättebra listor som hon gjort tillgängliga gratis. Bara att skriva ut, sätta in i en pärm och köra.

Vill ni som jag även skriva in det in en kalender kan ni använda mitt dokument Kalender 2015. Väldigt enkelt worddokument som ni antingen kan skriva ut eller ha kvar på datorn.

ICA kommer ju även de ut med en julplanerare, men det dröjer ända till vecka 43 (vilket är en evighet bort).

Via Pintrest hittade jag den här plannern (om man inte har något emot engelska). Datumen för december på kalenderbladet stämmer inte då den gjordes för något år sedan, men allt annat går ju fortfarande att använda

Den här kommer även den från Pintrest, och där fyller man i datum själv så den kan inte bli fel.

För mobilt användande kör jag med Wunderlist, en app till iOS som jag verkligen älskar. Den är inte specifikt gjord för julplanering, men har du saker att hålla reda på så är det den du ska köra med. Använder den både för att planera bak och julmarknader men också för att anteckna om jag kommer på en julfilm jag vill se eller en jullåt jag vill lägga till i spellistan.

Hur planerar ni inför årets bästa månad?

En reaktion på ”Planering inför julen

  1. Jag kör på att fylla min vanliga kalender (gissa hur den ser ut i december) och så har jag ett Excel-dokument med julklappsbudget och julklappsidéer. Har haft dokumentet i många år och det är rätt kul att klicka på de olika flikarna och titta vad man köpt till folk tidigare år 🙂 Har tyvärr inget system för julkorten. Det måste jag nog åtgärda…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s