En månad till jul

Och i helgen är det första advent. Och det tillsammans med all snö som kom de senaste dagarna gör att jag får en riktig maffig julkänsla när jag tittar ut genom fönstret och ser det här:

Men trots det så har jag ändå inte blivit klar med julpyntandet hemma. Förra året var granen uppe den 28:e, det kommer nog inte hända i år.

Jag är trött, helt slut, och det är så frustrerande, för jag vill vara glad och pigg och entusiastisk för julen som jag brukar vara. Men jag kommer ändå hem, tittar på alla kassar med julpynt, och blir bara…trött.

Jag har inte planerat vad jag ska baka. Jag, som alltid planerar julen redan i augusti, visste inte ens var vi skulle fira jul förrän för några dagar sedan.

Nu blev det så att vi ska vara hemma, och det känns skönt, för då slipper man stressa över att åka iväg, och jag tycker ändå att vi brukar ha det mysigt hemma på julen. Dotterns mor- och farföräldrar kommer, men jag vet inte ens om några av mina syskon kommer dyka upp.

Jag brukar också ha köpt (eller planerat att köpa) massor med julklappar vid det här laget, men i år har jag inte köpt en enda. Faktum är att vi bara har bestämt en julklapp till dottern än så länge.

Åhhh, jag blir så irriterad på mig själv, för jag VET att jag gillar allt som har med julen till, men det känns som att det bara… inte spelar någon roll längre.

Någon som har några tips på hur jag kan få tillbaka julglädjen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s