En julig lista – Från Helenes Underbara Jul

Första jullistan det här året hittade jag på Helenes Underbara Jul, så då måste man ju passa på att svara på den. 🙂

Vad ser du mest fram emot i jul?

Det jag ser fram emot mest är inte en specifik sak, utan bara känslan av jul. Den är svår att beskriva, men att sitta i soffan tillsammans med familjen och mysa med lite varm choklad och pepparkakor, DÅ har jag den känslan.

Om din jul var en film, vilken film skulle den vara då?

Grinchen! Det börjar alltid med stök och oreda, men det blir alltid mysigt till slut. 😀

Du får bara välja tre maträtter att ha på julbordet, vilka väljer du?

Ägg med räkor, kallrökt lax och prinskorvar

Vad föredrar du, en liten jul med de allra närmsta eller en stor jul med massa folk? Motivera.

Kan man välja något mittemellan? 😀 För mycket folk gör mig väldigt stressad, för jag vill att alla ska ha det bra. Men jag vill inte heller ha en jul med bara mig, maken, och dottern. Då känns det inte lika speciellt på något sätt. Men om man kan räkna med syskon och föräldrar i ”allra närmsta ” så är det det som jag väljer.

När börjar din julkänsla infinna sig på riktigt?

Oj, bra fråga. Jag tror det blir är man går hem sista dagen på jobbet och vet att man bara kan fokusera på familjen från och med då. Då blir jag lugn och kan slappna av lite och bara njuta.

Du får bara lyssna på två jullåtar under hela julen, vilka två blir det?

Den är svår, men det blir nog Bon Jovi- ”I wish it could be Christmas everyday” och Bryan Adams – ”Christmas Time”

Vilken rollfigur är du i Tomten är far till alla barnen?

Jag är nog Sara (utan överraskningsgraviditeten. :-D). Jag vill fixa och pyssla och se till att alla har det trevligt.

Hur ser en julaftonsmorgon ut hos dig?

Den börjar med att dottern vaknar alldeles för tidigt, men för en gångs skull så bryr jag mig inte om det. Hon får öppna en eller två av sina paket som hon då kan leka med fram tills det är dags för den ”riktiga” paketöppningen. Sen äter vi frukost och bara slappar tills det är dags att duscha och göra sig klar för julfirandet. Tiden varierar lite beroende på om firandet är hos oss eller hos någon annan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s