Kämpa på!

Jag har märkt att jag har svårt att komma igång och skriva efter ett uppehåll. Det känns som att man ligger efter och då har man inte riktigt energin att ”komma ikapp”.

Men nu tänker jag strunta i vad andra kan ha skrivit om redan och bara köra på! 🙂

En nyhet är att vi har bestämt var vi ska fira jul iår. Det har varit lite obestämt tidigare, då min svägerska och hennes familj flyttat in i ett nytt hus och gärna ville att vi skulle komma dit över julen, något som jag inte hade något emot. 🙂 Fira jul i ett hus är ju mysigare än att fira i en lägenhet.

Men nu ska de fira hos ett syskon till svägerskans man så vi ska dit på juldagen istället. Och då började vi fundera över var vi skulle vara på julen. Och då kände jag att jag faktiskt ville fira jul hemma!

Så på julafton så kommer min mamma, svärmor, och svärfar att komma hem till oss. Jag ska kolla med syskonen om de också vill titta förbi, men vi är lite utspridda, så det kanske blir någon annan av juldagarna istället.

Det känns fortfarande som att allt är lite osäkert i världen just nu, så ingenting kan riktigt skrivas i sten, men det känns ändå bra att ha en plan.

En annan ”bieffekt” är att jag fortfarande inte har varit på IKEA och kollat in julkollektionen. Jag är inte lika upprörd över det detta år som jag var förra året, för helt ärligt så tyckte jag att årets kollektion var lite tråkig, men det är ändå en tradition att åka dit och insupa julkänslan. 🙂

Däremot är jag på Rusta minst en gång i veckan för att titta, och klämma, och känna, och det håller julnerverna i schack än så länge iallafall. Jag ska försöka att komma iväg till Mall of Scandinavia någon dag också för att titta in på Åhlens och Lagerhaus, jag har väntat med det för att de ska få en chans att plocka undan alla Halloween-sakerna.

Jag har också funderat på att hålla i en lite Luciafika för barnfamiljerna på vår gård. Tanken är då att vi ska vara utomhus, och servera lite pepparkakor, lussebullar, glögg, och kaffe. Så jag är även mitt uppe i den planeringen.

Jag planerar alltid en Halloween aktivitet varje år där barnen får gå ”Bus eller Godis” bland de familjer som angett att de vill dela ut godis, men den här aktiviteten kommer att behöva lite mer planering känner jag, och jag kommer nog att behöva be om att man hjälper till med pengar för att jag ska ordna allt som behöver ordnas.

Hur skulle ni känna om någon i ert område anordnade något liknande? Skulle ni vara ok med att betala för att vara med på något sånt? Typ 20 kr per familj eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s