Årets första jullista

Heléne på Helénes Underbara Jul har lagt upp årets första jullista, och den måste jag såklart svara på. Så här kommer mina svar:

JULEN 2021 – MIN LISTA.

Mina julfärger i år?

Mina julfärger har nog inte ändrat sig de senaste 10 åren, det är fortfarande silver/vitt och rött som gäller, med lite grön inkastat eftersom det också är en ”julfärg” för mig.

Vilka fem saker klarar jag mig inte utan i jul?

Julgranen

Det känns alltid lite konstigt när man har börjat sätta upp alla andra juldekorationer, men hörnet där granen ska stå fortfarande är tomt. Och eftersom vi inte sätter upp den förrän runt 2-3 advent, så saknar man den lite tills den dyker upp.

Julmaten

Vissa saker som vi äter på julbordet försöker vi att inte äta innan just julafton. Just för att vi inte ska bli trötta på smaken, och för att det ska kännas mer speciellt på julafton.

Lussebullar och pepparkakor

Behöver jag ens förklara varför? 😀

Kan jag säga jultidningar?

Tekniskt sett är det något som man har innan jul, men för mig är det en av de största källorna till julkänslan, så de får vara med på den här listan.

Julmusten!

Återigen ingen förklaring nödvändig. 🙂

Vad vill jag ha på mitt julbord?

Prinskorvar och köttbullar är givet. Lite lax (både kallrökt och varmrökt) och ägg med skagenröra på är också ett måste. Sen, eftersom jag inte är särskilt förtjust i kokt potatis, så brukar jag göra kroketter istället.

Risgrynsgröt äter vi inte till julbordet, men det dyker upp var och varannan dag hela december, så det gör inget. 🙂

Juliga löften i år?

Försöka att inte handla så bedrövligt många julklappar till dottern. 🙂

Men det är ju så roligt när man hittar saker som man själv hade velat ha när man var liten, då vill man ju att hon ska kunna få det istället. Men jag får ta mig i örat och skärpa till mig lite.

Vilka julmarknader vill jag besöka?

Jag har egentligen bara två som jag vill/måste gå till varje år, och det är på skansen och i Gamla Stan/Stortorget.

Det blev ingenting förra året (såklart) men vi får se om det kanske finns möjlighet att gå det här året.

Vad vill jag baka i år?

Det existerar ingen jul utan pepparkakor och lussebullar! Sen tycker jag alltid att det luktar så gott när man gör brända mandlar, och lite mjuk pepparkaka ska jag nog se till att ordna också.

Julfilmer jag vill se julen 2021?

Hmmm… Jag tittar faktiskt inte så extremt mycket på julfilmer just nu. Oftast tittar jag och maken på TV tillsammans och han är inte jätteförtjust i genren. 🙂

Men Tomten är far till alla barnen ska vi försöka kolla på iallafall, för den gillar han. Och nu när man har barn så skulle vi vilja ta med dottern och se den nya Bamse-filmen som kommer i jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s