Novemberutmaningen del 8-17

Ja, som sagt så har jag inte riktigt samma tid att sitta och blogga nu för tiden. Men här kommer iallafall mina svar på de senaste delarna i Bittes Juls Novemberutmaning.

8
Hur vill du inte fira jul
Med bråk. 🙂 Nej men jag känner mig inte så låst vid ett speciellt julfirande, kan tänka mig att fira både själva och med släkten, och till och med utomlands. Det enda jag inte vill göra på julen är att stressa runt bland en massa olika släktingar, jag vill vara på en plats och stanna där. Man kan fira i flera dagar istället.

9
5 Julsnabbisar

Rött VS Vitt
-15 VS +5
Knäck VS Tomteskum
Jansons frestelse VS Bruna Bönor
Let it snow VS White christmas

 

10
Godaste drycken under jul, får självklart vara flera.

Absolut julmust. Minns att innan vi var tillräckligt gamla för att drick glögg så fick vi små glas med julmust istället där vi lade ner russin och mandlar som om det vore glögg. Jättekul.

Glögg är också gott men då ska det vara alkoholfri, jag tycker den smakar bättre då.

11
Vad är de konstigaste ni har på ert julbord?
Har nog inget jättekonstigt, vi brukar köra rätt avskalat och bara ta med det som folk verkligen vill ha. Men en jul hade brorsan varit uppe norröver och tagit med sig renhjärta tillbaka, och det var inte standard på vårt julbord. 🙂

12
När kommer din julgran upp?

Den kommer upp runt lucia, så i år blir det nog den 3:e advent (11 december).

13
Vad tror du finns i ditt paket under granen?
Vi ger inte paket till vuxna, så troligtvis ingenting. Men jag fyller år i slutet på november och då hoppas jag att jag får en julkalender av något slag. Har hintat till N i flera veckor att jag vill ha det, kanske från BodyShop.

14
Snart halvvägs in i november, har du börjat få julångest?

Nope, inte det minsta. Har annat att tänka på det här året känner jag. 🙂 Däremot känner jag fortfarande förväntan och tycker det är kul att titta på julsaker i butikerna. Och känner jag för att bara bor svärföräldrarna inte så långt härifrån, och de kommer gärna och passar A i utbyte mot några bullar. 😀

15
Lucia närmar sig, vad hade du valt att klä ut dig till.

Oj, bra fråga. Tomte skulle jag nog vilja vara eftersom jag gillar att dela ut paket. 🙂

16
En jul måste vara kul, vad är roligast med julen?

Att umgås med familjen, att äta god mat och godis, och att se barnen öppna julklappar är mina tre favoritsaker med julen.
17

Vad måste finnas på gottebordet?
När det gäller hembakat är Lussebullar och pepparkakor absoluta måsten. Sen tycker jag att knäck är något som verkligen hör till julen så kan/hinner jag så gör jag sånt också. Sen har vi alltid haft en Aladdin-ask på gottebordet varje jul så länge jag kan minnas, så den skulle jag nog sakna om den inte fanns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s