Första avsnittet av adventskalendern

Sådär, då har man sett det första avsnittet av julkalendern (via SVT Play).

Mitt första intryck var att det var helt ok, det känns nytt och fräscht att det inte är någon historia med en massa skådespelare utan att barnen reagerar på det som händer.

Jag gillar Lotta, hon gjorde ett lugnt  (och roligt) intryck. Jag är inte jättenöjd med Erik dock. Han var lite för skrikig tyckte jag. Det kanske bara var att många av scenerna var utomhus, men det nästan ilade i tänderna på mig när han skrek sina repliker. Sen vissa scener så pratade han mycket lugnare och då blev allt bra igen.
I det första avsnittet så befann sig familjen på vikingatiden och man fick se när barnen fick åka skridskor, när pappan kom hem från en handelsresa och när de offrade gåvor till guden Frej under ett midvinterblot. Sedan fick man se när familjen åt tidstypisk mat, och jag måste säga att de där barnen är mycket modigare än vad jag är (ahem, fårskalle, ahem).

Allt som allt en helt ok kalender hittills och jag ser fram emot fortsättningen.

Här ska det mysas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s