Riktigt god varm choklad

Varje år åker jag till Sweden Rock Festival. Jag är där i tre dagar i början på juni, och det är inte riktigt lika varmt på nätterna som man skulle vilja att det var. Så varje dag, precis innan Headlinern börjar spela så köper jag en varm choklad från någon av Fogarollis små kaffebilar. I år såg jag att de även sålde pulvret för den varma chokladen på burk. 85 spänn för ett halvt kilo chokladpulver, det gick inte att tacka nej till.

Varm choklad

För ca en vecka sedan så öppnade jag burken och testade att göra min egen varma choklad. Jäklar vad bra det blev! Lite skillnad i smak, eftersom de använder ångad mjölk och jag måste värma i kastrull, men det blev riktigt gott ändå.

Hemligheten är att man måste värma mjölken till kokpunkten för att det ska bli riktigt krämigt. Tidigare har jag bara värmt mjölken till en lagom temperatur så att den går att dricka. En nackdel är ju såklart att det tar ett tag att värma mjölken och sedan låta den svalna innan man kan dricka chokladen, men det löste jag genom att ha i lite mindre mjölk medans jag värmde och sedan ha i lite kall mjölk när den är klar.

Fogarolli säljer burkarna på sin hemsida också, så är ni sugna är det bara att kila över och köpa en till er själva i tidig julklapp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s