Glöggprovning på Matmässan

Jag var ju på ”Mitt Kök”-mässan i Älvsjö i helgen, och både Blossa och Saturnus fanns på plats.
Jag ska erkänna att jag blev lite besviken på Blossa, eftersom de hade ställt fram massor med små smakprovningsglas, och deras fläder- och citrusglögg var gratis, men när man tog ett glas med Lavenderglöggen kostade det tydligen en drinkbiljett (alltså 10 kr). Lite trist tyckte jag, men men…
Tog ingen lavenderglögg alltså, men jag smakade på fläder-citrus. Som jag skrivit tidigare var jag inte helt säker på om det skulle fungera med en så somrig smak på glöggen och jag fick delvis rätt. Glöggen smakade gott, det var inte så man spottade ut den precis, men den var lite för somrig för min smak. Den skulle passa bättre vid midsommar än vid jul tyckte både jag och N.
Även Saturnus hade ett stånd och där fick man testa både saffrans- (eller Lusseglöggen som de kallar det) och pepparkaksglöggen.
Ursäkta den risiga kvalitén, det var mycket folk på plats…
Lusseglöggen (som var en vitvinsglögg) luktade faktiskt lite saffran, men jag tyckte inte att det smakade någonting av det. N (som har lite bättre smaklökar) testade också och hittade inte heller någon smak av saffran.
Pepparkaksglöggen (rödvinsglögg) som skulle innehålla äkta Nyåkers pepparkakor varken luktade eller smakade pepparkaka tyckte både jag och N. Men vi tyckte ändå den var godare eftersom vi gillar rödvinsglögg.
Summa summarum kan de nog bli ett inköp av pepparkaksglögg till första advent. 🙂
Vad har ni för favoriter bland årets glöggsortiment?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s