Julpyssel från tidigare år

För ungefär två år sedan kom denna stora kartong hem till mig:
Jag hade fått ett litet ryck och bestämt mig för att börja pynta ordentligt. Tyvärr använde jag inte allt pynt det året, och kartongen blev stående under datorbordet. Pyntet användes och ersattes med annat och idag bestämde jag mig för att äntligen sortera det som låg och väntade.
Som ni kan se så var det lite rörigt i lådan. Det låg inte bara julsaker där, utan även lite diverse penslar, färg och annat småpyssel.
Det första som kom upp ur lådan var en dörrdekoration som vi använde få något år sedan. Förra året använde vi en annan dekoration, en vitmålad träskylt, men den här fungerade faktiskt rätt bra när vi hade den. Som ni ser så är det egentligen en väggdekoration, men eftersom vi har tapeter hemma så skulle den inte fungera så bra som den. Men på en dörr i metall fungerar den utmärkt.
Nästa sak som hittade sig upp ur lådan var några Decoupage-stjärnor som jag påbörjade förra året innan jag tappade lusten. Decoupage är ett rätt enkelt pyssel som inte tar så mycket tid. Det enda du egentligen behöver är en form (exempelvis en stjärna), några servetter med snyggt mönster, och ett decoupage-kit som finns färdigt på Panduro.

En närbild på stjärnan som blev klar.
Klisterlappar kan man använda till mycket. I översta raden, från vänster till höger ser vi: vanliga jul-klisterlappar för att dekorera paket eller kort, 3D-klistermärken (man kan vika upp kanterna som är utan klister för att få en 3D-effekt), ljusdekoration där det står ”Let it snow”.
I den undre raden är det fönsterklistermärken (fast jag brukar ha dem på speglarna), och vintage-klistermärken.
Jag gillar att ha lite gammeldags känsla på paketen, så inslagspappret går ofta i lite beige/bruna toner. Vitt går också bra, men det är sällan jag har rött papper.
Cellofan är allid bra att ha. Till vänster ligger påsar med hjärt-mönster, i mitten är det strutar (perfekt till polkagrisar), och till höger vanligt cellofan med vintermönster förr att kunna slå in presenter.
Jag älskar vintagemönster, och köper gärna olika bild-ark och mönsterpapper för att göra dekorationer av. Jag hoppas att kunna visa lite olika pyssel man kan göra senare.
Lite småpyssel låg längst ned i kartongen. Jag köpte lacket och stämpeln till jul förra året, men det blev aldrig av att jag använde det. De små klädnyporna nere till vänster kommer egentligen från Panduros ”spring collection” men rött betyder jul för mig. De fungerar jättebra till hemmagjorda julkalendrar. Crepe-pappret använder jag när jag gör strutar som jag ska fylla med godis så de inte fastnar.
 Och sist så hittar vi den lilla skitande renen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s