Jullista från Helénes julblogg

Tänkte göra min först jullista och hittade den här på Helénes Underbara Jul

1. När är det ok att börja adventspynta respektive julpynta enligt dig.
To each their own, men för mig så börjar jag inte julpynta innan första december alternativt första advent.
Det där kan faktiskt bli lite krångligt eftersom jag fyller år precis i slutet av november, och jag vill inte ha julpynt framme när jag firar födelsedag. Men ibland hamnar första advent innan min födelsedag och då måste man ju ha adventsljusstaken framme. Något annat är otänkbart. 🙂

2. Var förvarar du dina julsaker?
I lådor i klädgarderoben. Vi bor i lägenhet utan förråd, så det blir att man pressar in allt man kan i klädgarderoben.

3. Hur mycket julsaker har du?
Ungefär tre kartonger med saker i ovannämnda klädgarderob, sen ligger det lite handdukar, bordsdukar och gardiner i de vanliga garderoberna

 

4. Lagar du ditt eget julgodis och i så fall vadå?
Ja, jag försöker att göra så mycket själv som möjligt, undantaget pepparkaksdegen, som jag köper färdig. Jag bakar alltid lussebullar och pepparkakor såklart, sen beroende på tid och ork försöker jag få till knäck, kola, ischoklad och chokladpraliner.

 

5. När börjar du känna att det är jul?
Det börjar nog kännas när jag börjar pynta, men det ökar rejält när granen kommer upp runt Lucia, för då kan man börja lägga fram julklapparna. 🙂

 

6. Till vem köper du julklappar?
På min sida av familjen köper vi bara till barnen, så det blir till mina två systerdöttrar, och min för året nya brorson. 😀 På min mans sida köper alla presenter till alla så där få svägerskan med sambo, svärfar, svärmor och svärmors nya man julklappar (finns inga barn på den sidan). Jag och Gubben köper även presenter till varandra.

7. Har du börjat klura på årets önskelista?
Nej, där får jag faktiskt ibland skäll av Gubben 🙂 Jag är jättedålig på att komma på saker jag vill ha. Tyvärr när man blivit vuxen har man ju oftast möjligheten att köpa det man vill ha när man vill ha det, så då blir det inte så mycket kvar till önskelistan.
När det gäller presenter till barnen så får jag ju önskelistor av deras föräldrar och det sker oftast i november någon gång.

8. Vilka är dina tre bästa jullåtar?
Oj, den var svår. Jag har en spellista på Spotify, och det beror alltid på humöret vilken låt som är ”bäst”. Men här kommer ett försök i alla fall:

1. Jörgen Edman – O Helga natt (gillar den faktiskt bättre än Jussis version)
2. Bryan Adams – Christmas Time
3. Cliff Richard – Misteltoe and Wine

 

9. Vad ser du allra mest fram mot denna julen?
Svårt att säga. Det jag ser fram emot varje jul är att träffa familjen och äta gott och se barnen öppna presenter. Kanske lite nya dekorationsidéer som jag har fått som jag ser fram emot att testa när jag äntligen får sätta upp pyntet. 🙂

10 . Tio snabba:

Kungsgran eller vanlig gran. – Kungsgran är finast, men eftersom jag är jätteallergisk blir det plast här hemma.

 

Rödvinsglögg eller vitvinsglögg. – Egentligen spelar det ingen roll på smaken, men rödvinsglögg ser juligast ut. 🙂

 

Lutfisk eller risgrynsgröt

 

Skickar du riktiga julkort eller e-mailjulkort. – När jag kommer ihåg det… :-/

 

Kalle Anka eller Karl-Bertil. 

 

Julklapp på morgonen eller bara julklappar vid julklappsutdelningen. – Traditionen i min familj är att man får en julklapp på morgonen (oftast en leksak) och resten på kvällen. Gissar att traditionen uppstod när de vuxna ville ha barnen ur vägen under julstöket. 🙂

 

Julklappar direkt efter Kalle eller senare på kvällen

 

Senapssill eller löksill. – Blä, ingetdera

 

Christer Sjögren eller Chris Rea.

 

Tomten är Far till alla barnen eller Love Actually. – För att komma från en som inte ens gillar svenska filmer i vanliga fall är detta ett utmärkt betyg på ”Tomten…” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s